10/02/2024

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, enalteix la figura de Na Violant d’Hongria, representada enguany per María Rodríguez Santamaría, en l'acte de proclamació que ha tingut lloc en el Teatre Principal. Es tracta d'una figura molt vinculada a les festes fundacionals per haver sigut esposa del Rei Jaume I. Una dona que va saber mediar, arbitrar i a la qual si alguna cosa li sobrava era prestigi, valentia i decisió.

Carrasco ha agraït el paper de la Germandat a l'hora de donar-li a aquesta figura històrica el valor que es mereix a través de, en aquesta ocasió, María, i les seues Dones de Companya: Jasmín Balán, com a N'Ermengarda; María Lidón García, Na Margarida; Noelia Lerín, Na Provençala; Sofía Martí, Na Rama; Yaiza Ballester, Na Eva; i Sonia Barberá, com Na Dolça.

Sou ambaixadores dels Cavallers de la Conquesta i també de Castelló. De la mà dels col·lectius festers, de les colles i dels ens vinculats que conformen el ‘món de la festa’ avancem cap a les nostres festes fundacionals, les festes de la Magdalena 2024, amb la il·lusió de viure-les i gaudir-les al màxim, esperant que siguen tot un èxit gràcies al treball i a la implicació de molts castellonencs que de manera altruista dediquen temps i esforç perquè així siga”, assenyala la primera edil.

​​​​​​​