17/01/2024


17 de gener de 2024.- L'Alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha estat present hui a Madrid per a formar part de l'acte Manifest pel manteniment de l'economia de Castelló, organizado per la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) i que ha tingut lloc en la seu de la CEOE.

La primera edila s'ha traslladat fins a la capital d'Espanya “per a ser la veu de la ciutat de Castelló, de tots els castellonencs, per a defensar els seus interessos des del punt de vista econòmic i social”.

Carrasco ha recordat que “aquest manifest, del qual formen part una àmplia representació del teixit econòmic, empresarial i social de la nostra terra, ja va ser estudiat i convertit en una iniciativa plenària per part de l'Ajuntament de Castelló el mes de novembre passat, en forma d'una declaració institucional, perquè els diferents grups es posicionaren, i que va ser secundada per unanimitat per tots els grups polítics”.

L'Alcaldessa de Castelló ha apuntat també que en el text aprovat pel ple municipal “es feia al·lusió a l'increment desmesurat dels preus de l'energia i de l'impacte en les empreses, que s'ha traduït en una pèrdua de rendibilitat i en la posada en marxa de ERTOs i EROs que estan afectant de manera directa a les seues plantilles”.


“Castelló hui està a Madrid per a alçar la veu i per a reclamar al Govern d'Espanya que puguen posar-se en marxa totes aquelles mesures i ajudes econòmiques que facen possible les inversions que necessita la nostra ciutat i les nostres empreses, de manera especial les del sector ceràmic, activitat estratègica que està travessant una greu crisi, per a la qual reclamem mesures urgents i, sobretot, suficients. Són milers les famílies que viuen de manera directa de l'activitat taulellera i des de l'ajuntament de Castelló també volem mostrar-los el nostre especial suport”, ha explicat l'Alcaldessa.“Des de l'Ajuntament de Castelló no ens quedarem de braços plegats i reclamarem que es posen en marxa més ajudes i mesures que evite la incertesa i l'amenaça de la desocupació que afecta a prop de 70.000 famílies a Castelló i la resta de la província”, ha assegurat.


Carrasco ha insistit en la idea que “Si el clúster ceràmic pateix, la ciutat de Castelló pateix. I ho fan també tots els treballadors i famílies que viuen d'una manera o una altra del taulell. Per això som ací, per a representar-los i per a defensar els seus interessos amb tots els mitjans que estiguen al nostre abast”.