04/02/2024

04 febrer de 2024.- L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha participat, junt a d’altres regidors i la reina de les Festes, Lourdes Climent, aquest migdia en l'acte d'exaltació de les “festes de carrer” de Castelló, dins del dia gran de les festes en honor a Sant Blai que se celebren al carrer homònim.

Carrasco ha agraït la labor de “totes les persones que treballen, de manera altruista, per nostres ‘festes de carrer’, una dels majors senyals d'identitat de la nostra ciutat”.

“És de justícia, i deure de l'Ajuntament, secundar com no pot ser d'una altra manera, aquestes festes i als qui les impulsen any rere any. Transmetent, de generació en generació, eixa flama que corprenga dins de tanta gent que estima les nostres tradicions més estimades, com són les festes d'un dels patrons de la ciutat: Sant Blai”, ha dit.

La primera edil ha recordat la relació entre Sant Blai i la història de l'ajuntament “ja que va ser un dia en què se celebrava Sant Blas quan es va inaugurar el nou Palacio Municipal, la casa de tots els castellonencs, en 1716. Per això va passar a ser un altre dels nostres patrons, al costat de la Mare de Déu del Lledó, Sant Cristòfol, la imatge del qual presideix la porta d'entrada de l'edifici, i Sant Vicent Ferrer”.

Malgrat haver transcorregut 308 anys des d'eixa data, per a l'alcaldessa “el que ha romàs quasi intacte és la inclinació i l'afecte dels homes i dones de la nostra ciutat a aquestes festes. Gent compromesa al 100% amb les nostres tradicions”.

Contribució de Miquel Soler

Begoña Carrasco ha esmentat també la figura del qual fora regidor de l'Ajuntament, Miquel Soler, mort en 2014, un dels majors impulsors de la festa de Sant Blai.

En aquest sentit ha destacat que Soler va estar “compromés totalment no sols amb les festes d'aquest carrer, sinó amb tot el que tenia a veure amb la música, l'esport, festes i la cultura en general, sent una persona enormement popular a la ciutat, gràcies també a formar part de la rondalla ‘Els Llauradors’, entre moltes altres associacions i entitats”.

L'alcaldessa de Castelón ha recordat en aquest punt que “des de l'Ajuntament de Castelló no podíem més que retornar-li eixe amor per Castelló, i per això, hem acordat canviar de nom un espai públic com a plaça Miquel Soler i Barberà. Serà en el Districte Oest, del qual va ser responsable durant uns anys i al costat del tradicional ‘Maset Blau’, seu de la Tinença d'Alcaldia, i que es va restaurar gràcies a l'obstinació i al treball municipal del mateix Miquel Soler”, ha comentat.

Begoña Carrasco ha finalitzat la seua intervenció reiterant el seu agraïment “a tota la gent que fa possible aquesta cultura festiva tan genuïna, que recull el més volgut de les nostres tradicions, creences i manera de ser”.