27/01/2024

L'alcaldessa, Begoña Carrasco i la regidora d'Esports, Maica Hurtado, s'han reunit en Fitur amb el president de la Real Federació Espanyola de Natació, Fernando Carpena, per a oferir la capital com a seu dels campionats d'Espanya Base i Màster amb l'objectiu d'atraure a milers d'esportistes i als seus respectius equips a la ciutat.

Castelló compta amb una piscina olímpica que està entre les cinc millors valorades de tota Espanya. Volem fer de Castelló, Ciutat de l'Esport comptant amb totes les disciplines esportives, també albergant campionats nacionals de natació”, explica Carrasco.

La primera edil ha recordat que el govern municipal està treballant per a donar a conéixer Castelló com el millor escenari esportiu, capaç d'albergar proves, competicions i esdeveniments tot l'any que ajuden a desestacionalitzar l'oferta turística i siguen un revulsiu econòmic per a la ciutat.

Ja vam ser ‘Ciutat Europea de l'Esport’ en 2012 acollint més de 200 competicions i generant més de 40.000 pernoctacions, amb una repercussió econòmica de més de 6 milions d'euros a l'any, i tornarem a ser ‘Capital de l'Esport’. Estem compromesos amb totes les disciplines, fent costat a l'esport base,  als federats i a l'elit. Creiem en l'enorme potencial que té la nostra ciutat i volem que els esportistes senten el suport de l'Ajuntament”, assenyala.

Cal destacar que aquesta mateixa setmana la primera edil, al costat de la regidora d'Esports, va presentar la programació anual d'esdeveniments esportius amb una àmplia oferta per a tot l'any i també es va anunciar que Castelló serà la primera ciutat d'Espanya a comptar amb el certificat Active Running Cities. Un segell pioner a Europa que impulsa la Reial Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA) i que reconeix el compromís i treball de les administracions amb el foment de pràctiques esportives saludables, en aquest cas, el running.

​​​​​​​