02/04/2024

2 d'abril de 2024.- L'empresa Accesscity s'ha reunit amb el Patronat de Turisme per a presentar l'auditoria que han realitzat durant aquestos mesos de la Ruta de la Ceràmica amb l'objectiu de convertir-la en accessible. Aquesta avaluació forma part del procés del desenvolupament d'un itinerari sostenible que integre a la Ruta de la Ceràmica de Castelló en la Ruta Europea de la Ceràmica.

 

Des que el Patronat de Turisme va rebre l'ajuda de 111.400 euros a través de l'associació Unione della Romagna Faentina per a desenvolupar aquest projecte són molts els mecanismes que s'han posat en marxa. Un d'ells és aquesta anàlisi de l'actual Ruta de la Ceràmica de Castelló a través de Accesscity per a conéixer quins haurien de ser els principals canvis per a realitzar.

 

L'estudi que ha dut a terme Accesscity ha sigut realitzat mitjançant l'ús d'una ferramenta tecnològica innovadora i una metodologia exclusiva. La regidora de Turisme i presidenta del Patronat, Arantxa Miralles, ha explicat que “això ha permés crear un informe detallat i comprensible que establix les bases per a convertir aquesta ruta turística en un espai completament accessible per a tots els ciutadans i visitants”.

 

Miralles també ha assegurat que “la conclusió exitosa de la primera fase del projecte és un pas important en el nostre compromís amb l'accessibilitat”. En aquest sentit, ha explicat que “pròximament iniciarem la implementació de mesures específiques destinades a fer de la Ruta de la Ceràmica un referent turístic a nivell nacional i internacional”.

 

Durant la presentació dels resultats s'ha comptat amb la participació de diversos departaments municipals i representants destacats del sector turístic. “Els resultats d'aquesta primera anàlisi sobre l'accessibilitat universal han sigut molt positius, i continuarem treballant per a dur a terme les modificacions necessàries”, ha conclòs la regidora.

​​​​​​​