02/04/2024

02 d'abril de 2024.- L'alcaldessa, Begoña Carrasco, al costat de la regidora de Benestar Social, Maica Hurtado i altres autoritats i organitzacions implicades, ha participat en la lectura del manifest i una emotiva solta de globus de color blau en la plaça Major amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme que se celebra hui 2 d'abril.

En l'acte s'ha llegit l'escrit de la Confederació Autisme Espanya per a conscienciar a la societat sobre aquesta mena de trastorn i promoure la inclusió social de les persones amb Trastorn de l'Espectre de l'Autisme (TEA). Un acte que ha comptat amb la presència de la delegada del Consell, Susana Fabregat; la diputada provincial de Benestar Social, Marisa Torlá; la presidenta de l'associació TEACAST, Yolanda Arnau; del Centre d'Autisme EL CAU, Juan Rodríguez i de l'Associació de Pares de Persones amb Autisme de Castelló APNAC, Paqui Juárez i altres membres d'aquestes entitats.

Begoña Carrasco ha assegurat que “aquest Ajuntament és sensible amb les malalties que afecten els més xicotets i a les seues famílies, per la qual cosa volem mostrar tot el nostre suport col·laborant amb totes i cadascuna de les iniciatives que vulguen dur a terme aquestes entitats a la ciutat que els garantisca una millor qualitat de vida”.

Per això, la primera edil ha destacat que “col·laborem amb les associacions EL CAU i APNAC a través de projectes socials i hem obert per primera vegada un conveni amb l'associació TEACAST, que fins ara no rebia cap ajuda de l'administració local, i des d'enguany compta amb una subvenció de 15.000 euros per al projecte d'Atenció primera i diagnòstic en autisme”.

Som la institució pública més pròxima als ciutadans i no podem mirar cap a un altre costat, per això aquest govern està al costat de les associacions que atenen milers de famílies castellonenques amb necessitats”, afig Carrasco.

La primera edil recorda que “comptem amb aquestes entitats per a impulsar accions d'oci inclusiu a la ciutat, com ja vam fer en la cavalcada dels Reis Mags amb un tram especial dirigit als més xicotets amb espectre autista, sense estímuls sonors ni lluminosos i sense caramels, també amb una mascletà adaptada o una fira inclusiva durant les festes de la Magdalena”.

Sense anar més lluny, dissabte passat 30 de març els futbolistes del CD Castelló van eixir a la gespa de l'estadi Castalia acompanyats de xiquets autistes i l'entrenador, Dick Schreuder, va portar un braçalet blau en senyal de suport a l'autisme.

A més, amb motiu del Dia Mundial de l'Autisme, la font de la plaça Major s'ha il·luminat aquest dilluns i dimarts de color blau com a mostra de suport i solidaritat amb les persones amb autisme i les seues famílies.


 

​​​​​​​