13/11/2023

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha anunciat que aquesta setmana se celebrarà un ple extraordinari contra l'amnistia. Es tracta d'una sessió plenària convocada per l'equip de govern “després de la concentració històrica d'ahir”, ha assenyalat. Al que ha afegit que “tots els partits representats en el consistori hem de posicionar-nos davant el sentir popular dels castellonencs, que han alçat la veu per dir que no volen que es trenque l'actual estat de dret”. “En aquests moments estan en risc el nostre marc constitucional, la nostra Carta Magna, la independència del poder judicial, la separació de poders, el nostre ordenament jurídic i la igualtat de tots els espanyols. Les institucions, com a representants de la ciutadania, no ens podem quedar parades”.

Ahir, els castellonencs van dir que en el seu nom no a l'amnistia, que Espanya no es ven i van eixir al carrer per a defensar el seu país, la democràcia i la llibertat. Ara és el nostre torn, el dels partits que conformem la corporació, que hem de dir si donem suport en sentir general o donem l'esquena a les 12.000 persones que es van reunir en la plaça la Muralla de la capital i els dos milions del conjunt d'Espanya”.

A proposta de l'executiu local que formen PP i Vox es presentarà un text contra l'amnistia que va més enllà d'una declaració institucional i que, com assenyala la primera edil, servirà per a posicionar al consistori castellonenc “a favor del marc de convivència”. “Estem vivint un context polític en el qual les aspiracions de Pedro Sánchez de mantindre's en la Moncloa han tensionat el nostre país fins a uns límits inadmissibles, han posat en risc la nostra Constitució i la convivència que des de les institucions municipals hem de garantir”, ha assenyalat.

A més, l'alcaldessa ha recordat que el pròxim 6 de desembre, dins els actes programats per a commemorar el Dia de la Constitució Espanyola, enguany, la ciutat sumarà la lectura pública de la Carta Magna per part dels veïns. “Una cita amb la qual es posarà l'accent a la importància de la jornada i la defensa d'un document que garanteix la igualtat de tots els espanyols”, ha subratllat.

​​​​​​​