11/10/2023

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest dimecres l'ampliació de la bonificació sobre l'impost de la plusvàlua, que es duplica, passant del 25% al 50% la rebaixa en 2024 per a les transmissions ‘mortis causa’, en els casos en els quals s'hereta un immoble després de la defunció d'un familiar directe. La modificació de l'ordenança per a aquest gravamen suposarà un alleujament en l'economia dels castellonencs. A més, l'executiu local ha aprovat en Junta de Govern l'eliminació de dues dels quatre trams de hui dia perquè la rebaixa siga substancial per a les persones que traspassen el bé immoble en vida.

Amb aquest canvi en l'ordenança fiscal, els dos trams que es mantenen són el del 21% d'un a deu anys que hagen transcorregut entre la compra i la venda de l'immoble; i el del 27%, a partir dels 11 anys, per la qual cosa deixarà d'existir el tipus de gravamen del 24% i el del 30%.

Compartim la voluntat que ha tingut el president de la Generalitat, Carlos Mazón, d'anunciar la supressió de l'Impost de Successions i d'ampliar les bonificacions al màxim, per la qual cosa aquest govern també plasmarà aquestes rebaixes fiscals en l'ordenança municipal per a ajudar als castellonencs”, ha destacat el portaveu del govern local, Vicent Sales.

Per aquest motiu, les modificacions fiscals que hui han passat per Junta de Govern Local estan recollides en les ordenances en les quals treballa l'executiu local des de fa uns mesos amb la finalitat que s'emporten al pròxim ple i que entren en vigor amb el pressupost municipal al gener.

Cal recordar que, a aquestes accions que hui s'han aprovat, se sumen la de l'eliminació de la taxa d'ocupació de via pública per al 2024 que beneficiarà a al voltant de 750 establiments d'hostaleria amb terrassa de Castelló.

Aposta per l'ocupació

D'altra banda, la Junta de Govern Local ha aprovat la concessió de les subvencions per part de l'Ajuntament de Castelló que aniran destinades a 32 associacions de la ciutat que no van cobrar l'ajuda per part de l'anterior govern pels projectes executats aquest 2023. L'import total que es destinarà a aquestes entitats prestadores de Serveis Socials ascendeix a 269.745,44 euros.

A més, s'ha aprovat el projecte Empuju 2023 de la Generalitat, amb un pressupost d'1.048.000 euros per al qual el consistori aportarà 242.000 euros per a contractar 39 joves desocupats menors de 30 anys que figuren com a demandants d'ocupació en els Espais Labora. Es tracta de 4 peons, 7 oficials, 11 auxiliars administratius, 2 gestors de xarxes, 3 guies turístics, 1 guia cultural, 5 graduat en Economia, Dret o ADE, 2 en Comunicació Audiovisual, 1 en Conservació i Restauració, 1 gestor cultural en Belles arts, 1 graduat d'Informàtica i 1 graduat en Educació Social. Els contractes seran a jornada completa i tindran una duració de 12 mesos.

Rehabilitació de la biblioteca municipal

D'altra banda, la Junta de Govern Local també ha aprovat el nou projecte bàsic de les obres de la biblioteca municipal de Castelló, ‘Biblioteca 5.0 una plaça urbana de cultura’ i l'aprovació de l'expedient per a la contractació conjunta de la redacció del projecte i execució de les obres corresponents d'aquesta rehabilitació, cofinançada amb fons europeus ‘Next Generation’ en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, amb un pressupost de licitació de 4.057.657,73 euros, sent 3.353.436,14 euros la base imposable i 704.221,59 euros l'import corresponent a l'IVA.

​​​​​​​