29/11/2022

​​​​​​​Ribes assisteix a l'assemblea de la Confederació de Taxistes Autònoms de la Comunitat Valenciana celebrada a la ciutat

El regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, ha assistit a l'Assemblea General Ordinària de la Confederació de Taxistes Autònoms de la Comunitat Valenciana (CTACV) que s'ha celebrat aquest dimarts en l'edifici Menador de Castelló. Ribes ha donat la benvinguda als i les representants del sector i els ha agraït l'elecció de Castelló per a la celebració d'aquesta assemblea.
En ella, els ha traslladat la primera Ordenança Municipal de Mobilitat Sostenible de Castelló, que va ser aprovada inicialment en el ple del mes d'octubre i que ha sigut sotmesa a exposició pública durant 30 dies.

“Aquest text, que serà definitiu una vegada finalitzat el període d'al·legacions, regularà les zones de càrrega i descàrrega, fixarà les regles de convivència amb els vehicles de mobilitat personal, i delimitarà i limitarà els usos dels VTC, entre altres qüestions”, ha exposat Ribes. D'aquesta manera, el regidor avança que el text definitiu incorporarà un articulat propi sobre el taxi, reconeixent la seua singularitat com a servei públic i regularà l'ús dels VTC, atenent d'aquesta manera reivindicacions del sector. “Serà una ordenança pensada per a defensar al taxi enfront del VTC, en línia amb el que s'ha fet a nivell autonòmic”, ha manifestat.

Ribes ha agraït a l'Associació Provincial del Taxi a Castelló les aportacions presentades al text i amb les quals es definirà una redacció que “regularà tots els usos relacionats amb la mobilitat en un mateix document, la qual cosa implicarà fixar les regles de convivència amb els VTC, així com delimitar i limitar els seus usos”.

Cal recordar que l'ordenança també defineix la Zones de Baixes Emissions (ZBE) i el seu establiment a la ciutat amb els objectius de reduir els nivells de contaminació ambiental i millorar la qualitat de vida dels seus residents; promoure una mobilitat més sostenible, afavorint el transport públic col·lectiu i els mitjans i vehicles menys contaminants; i disminuir la intensitat de trànsit, recuperant espai públic per al vianant.