17/05/2024

17 de maig de 2024. El regidor de Seguretat i Emergències, Antonio Ortolá, i la tinenta alcalde del Grau, Ester Giner, han anunciat aquest matí que la Policia Local començarà una campanya de vigilància i control de l'ús de patinets elèctrics en el districte marítim. L'objectiu, segons ha explicat el regidor de Seguretat i Emergències, és “erradicar els accidents i augmentar la seguretat viària de la zona”.

A més d'augmentar els punts de vigilància en les diferents zones del Grau, en aquesta campanya es comptarà amb el dispositiu pioner que va adquirir la Policia Local al gener per a controlar la velocitat. En concret, Ortolá ha explicat que “es realitzaran inspeccions aleatòries amb l'objectiu de reduir la sinistralitat viària i garantir que els usuaris complisquen amb la normativa de velocitat”.

Per part seua, la tinenta alcalde del Grau ha assenyalat que “amb l'inici d'aquesta campanya avancem en el compromís adquirit amb els veïns de fer un un Grau més segur i, especialment, de cara a l'arribada de la temporada alta, com és l'estiu on el Grau multiplica la seua població”. En concret, l'edil ha indicat que “el control de patinets elèctrics ajudarà a conscienciar a la població de fer un ús responsable d'aquests vehicles de mobilitat personal, complint amb les normes de seguretat”.

Segons Ortolá, “aquestes vigilàncies es podran realitzar gràcies a que hem augmentat el nombre d'agents destinats al districte marítim. En concret, des de gener s'han destinat 8 nous agents a aquesta zona de la ciutat amb l'objectiu d'augmentar la presència policial.

Quan arribem al govern era una demanda incipient dels veïns del Grau millorar la seguretat d'una zona que havia sigut totalment descurada pel govern anterior. Durant aquests mesos hem treballat perquè així siga a través de diverses mesures i els resultats estan sent molt positius”, ha indicat Ortolá.

El dispositiu de control de velocitat

Aquest dispositiu, que compta amb totes les homologacions necessàries, permet a la Policia Local disposar d'un instrument amb el qual verificar en la via pública la velocitat màxima que aconsegueixen aquests vehicles sense necessitat d'haver de desplaçar-se a les estacions d'inspecció tècnica. Segons Ortolá, “això suposa una considerable millora tant per a usuaris com per a agents, ja que facilita el poder controlar la velocitat que aconsegueixen els VMP d'una forma més fàcil i accessible”.

Control de patinets

El regidor de Seguretat i Emergències ha explicat que controlar els patinets elèctrics era una necessitat per a augmentar la seguretat viària de Castelló i per això s'estan duent a terme diversos controls a la ciutat. En aquest sentit, l'edil ha assenyalat que “des de gener s'han multat a un total de 154 usuaris en tota la ciutat per fer ús indegut dels patinets elèctrics de diferents formes”. L'edil també ha recordat que el nombre de patinets elèctrics sancionats per superar la velocitat permesa des que es va aconseguir el nou dispositiu ha sigut de 9.

Com aquest vehicle és nou hi ha molt de desconeixement sobre la seua correcta utilització. Per això, és important formar als ciutadans i sensibilitzar-los sobre el seu ús correcte per a continuar millorant la seguretat viària”, ha assegurat.

​​​​​​​