07/09/2023

La regidora d'Educació i Cultura de l'Ajuntament de Castelló, María España, ha visitat els centres educatius La Marina i Vicente Artero on s'ha reunit amb els directors i pares d'alumnes. Aquests dos col·legis, al costat del CEIP La Pineda, són els afectats pel retard en les obres de les aules escolars de 2 anys i la trobada ha servit “per a remar tots junts en la mateixa direcció”, ha manifestat.


María España ha subratllat que el motiu de la reunió és informar personalment els pares de les solucions en les quals treballa l'equip de govern al costat dels directors dels centres per a donar alternatives a les famílies afectades davant un “problema heretat”.


“Cal recordar que l'anterior equip de govern de PSOE, Compromís i Podemos no va ser capaç d'adjudicar els treballs per a construir aquestes aules, ha sigut el govern actual qui ha desbloquejat les obres de les aules de 2 anys convocant la Mesa de Contractació l'abans que es va poder, l'11 de juliol. El govern anterior va donar per fet un treball que no van fer, perquè van iniciar l'expedient per a les obres d'aules de dos anys un 18 de maig, a les portes d'unes eleccions sabent que la cita electoral ho retardaria tot, com ha acabat passant”, apunta.


“No es poden decidir temes tan sensibles com és l'educació des d'un despatx, sense trepitjar el carrer ni els centres”.I recorda que “ens haguera agradat començar el curs amb les aules de 2 anys acabades”.


D'aquesta manera les solucions acordades entre l'Ajuntament i els tres centres escolars s'han centrat en habilitar espais i condicionar-los a aquests alumnes, “perquè mentre duren les obres estiguen en les millors condicions, és a dir, vetlarem perquè famílies tinguen total tranquil·litat”, afig María España.


Aquesta ha sigut la primera de les visites de la responsable educativa als centres per a traslladar el suport de l'Ajuntament a docents i pares. “Vull destacar el treball exemplar de tècnics, docents i famílies per a trobar solucions als problemes. Estem treballant per a tindre dilluns que ve un retorn a les aules a Castelló minimitzant les incidències i oferint solucions reals”, ha conclòs.


 

​​​​​​​