17/04/2024

La regidora d'Educació, María España, ha anunciat la finalització de les obres de les aules de dos anys de La Marina, Vicente Artero i el CEIP El Pinar.

Els tres centres escolars van iniciar el curs sense aquestes aules previstes, “un problema heretat de l'anterior equip de govern, que no va ser capaç d'adjudicar els treballs. Va ser el govern actual qui va desbloquejar les obres de les aules de 2 anys convocant la Mesa de Contractació l'abans que es va poder, perquè estava tot per fer, l'anterior govern es va limitar a iniciar l'expedient a les portes de les eleccions sabent que la cita electoral ho retardaria tot. Finalment hui podem anunciar que aquests treballs estan conclosos”, apunta la regidora.

En el cas del centre escolar La Marina, els alumnes ja han fet el trasllat a les aules noves, mentre que en els altres dos col·legis, ahir es van realitzar les revisions pertinents i ja només falta la neteja per a poder fer el trasllat dels xiquets i xiquetes”, afirma l'edil.

Els alumnes de dos anys del col·legi La Marina han estat durant les obres en una aula de l'escola infantil municipal Mar de *Somnis del Grau, mentre que l'alumnat de dos anys dels col·legis Vicente Artero i La Pineda han estat en altres dependències dels seus propis centres.

El Mestre Canós disposarà de tendals aquesta setmana

D'altra banda, l'edil ha assegurat que “aquesta setmana s'instal·laran els tendals al pati del col·legi Mestre Canós, tal com es va informar la direcció del centre i també als grups de l'oposició aquest hivern”.

Aquests serviran per a crear espais d'ombra i combatre les altes temperatures durant els mesos de més calor. “És una prioritat que els alumnes estiguen en les millors condicions possibles”, insisteix.

Cal recordar que l'alumnat del Mestre Canós està rebent les classes de manera temporal en l'aulari del solar municipal del carrer Riu Ter, a causa de les obres de construcció del nou centre, que continuen en marxa.

Aposta per les instal·lacions educatives

D'altra banda, el govern municipal incorporarà 350.000 euros del romanent de l'exercici 2023 al pressupost destinat a la neteja de col·legis “en la nostra aposta decidida per tindre les instal·lacions municipals en perfecte estat”, assenyala la regidora. Una actuació que es du a terme en coordinació amb la regidoria de Serveis Públics.