28/10/2023

La marxa a peu per les ermites de Castelló ha tornat en gran. En el tradicional recorregut de 21 quilòmetres han participat més de 600 persones de totes les edats, que han pogut conéixer aquest atractiu turístic de primera mà acompanyat per alguns dels productes gastronòmics més tradicionals de la ciutat. S'ha comptat amb la presència la regidora de Festes i Ermites, Noelia Selma; la regidora de Turisme, Arantxa Miralles; la regidora de Cultura, María España; i el regidor de Patrimoni, Vicent Sales.

La cita ha començat a les 7.00 hora en la plaça Major, on s'han donat les principals instruccions sobre la “Marxa”. A les 7.15 hores s'ha iniciat la caminada cap a l'ermita de Sant Nicolau de Bari, al carrer Alloza. A continuació, a les 7.35, els participants s'han dirigit cap a l'ermita de Sant Francesc de la Font, on s'ha servit un desdejuni a càrrec del Gremi de Forners de Castelló.

Després, la marxa ha continuat cap a l'ermita de la Magdalena, on s'ha aprofitat per a esmorzar a l'esplanada. La següent parada de la comitiva ha sigut l'ermita de Sant Roc de Canet o dels Fontanelles i, després d'això, s'ha visitat la basílica de la Mare de Déu de Lledó, patrona de la ciutat.

A continuació, els participants s'han dirigit a l'ermita de Sant Isidre i Sant Pere de Censal per a, després, visitar Sant Josep de Censal. Sant Jaume de Fadrell ha sigut l'últim destí, on s'ha oferit als assistents una paella monumental que, al costat d'un concert de la banda “The Lorian” i diversos jocs infantils, ha posat punt final al reeixit esdeveniment.

La regidora de Turisme, Arantxa Miralles, s'ha mostrat molt satisfeta amb el resultat i ha assegurat que “aquest tradicional recorregut és una altra forma alternativa de mostrar la riquesa turística de Castelló”. “Continuarem treballant en fórmules que ajuden a difondre el valor de la nostra ciutat en tots els seus vessants”, ha conclòs.