13/10/2023

La sala simfònica de l'Auditori de Castelló albergarà diumenge que ve el XVIII Aplec de Corals, que comptarà amb més de 200 veus sobre l'escenari, procedents de 10 corals castellonencs i el Cor de FECOCOVA, la federació valenciana de música coral. L’Aplec de Corals, en homenatge a Juan Ramón Herrero, comptarà amb la participació de la Coral Ad libitum, el Cor Resurrexit, l’Ensemble Vocal Varadero, la Coral Juan Ramón Herrero, Veus Atrevides, Cor Pentecosta, Cor Innuendo, Orfeó de la Universitat Jaume I, Veus de Lledó i la Coral Vicent Ripollés, a més del cor autonòmic convidat.

La regidora de Cultura i Educació, María España, ha destacat “que no podem oblidar que aplec significa reunió, convivència i intercanvi. Per descomptat musical, però també d'experiències i agermanament. Estem davant la gran festa de la música vocal castellonenca, una cita ineludible en el calendari cultural castellonenc que va a més. Volem potenciar-ho i que siga un referent a nivell autonòmic i, sincerament, crec que estem en el bon camí. Enhorabona a tots els participants pel seu gran esforç”.

En la trobada musical les corals interpretaran una selecció de temes clàssics i contemporanis, que van des del “Moon River”, de Henri Mancini, al “Aquellas pequeñas cosas”, de Serrat, o la “Balada para mi muerte”, de Astor Piazzolla. La jornada inclou un taller de tècnica vocal per a tots els cors i diferents sessions de treball per a compartir experiències.

​​​​​​​