30/12/2022

Escala a Castelló

L'alcaldessa destaca la consolidació d'un esdeveniment que ha posicionat estratègicament a la ciutat com a destinació turística

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat l'expedient per a contractar mitjançant procediment obert el servei d'organització, coordinació i execució de l'esdeveniment Escala a Castelló en les seues tres pròximes edicions (2023, 2024 i 2025) amb un pressupost màxim per als tres anys de 1,2 milions d'euros. Són la VI edició (del 14 al 17 d'abril de 2023), la VII edició (del 5 al 8 d'abril de 2024) i la VIII edició (del 24 al 27 d'abril de 2025), amb un pressupost estimat per any de 427.800 euros.

“Consolidem un esdeveniment com a Escala a Castelló que ha convertit a la ciutat en referent dels festivals mariners i és any rere any un revulsiu social i econòmic que dinamitza l'oferta turística de Castelló durant la Setmana Santa”, ha explicat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. “Impulsem ara la contractació de l'organització, coordinació i execució de les pròximes tres edicions, garantint així la continuïtat d'una cita ancorada a la nostra ciutat”, ha destacat Marco. “Una iniciativa que està alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), en incorporar l'objectiu 14 de conservació i utilització sostenible dels oceans, les mars i els recursos marins; i que fins a dues ocasions ha sigut patrocinada per la Unesco, reforçant així la projecció internacional i confirmant el caràcter educatiu i el compromís amb la recuperació de les tradicions marineres”, ha detallat.

La Junta de Govern Local també ha aprovat iniciar el procediment d'adjudicació. En el plec de prescripcions tècniques particulars que han de regir la contractació, figura entre les activitats i actuacions a realitzar per a les tres pròximes edicions, l'estada de vaixells d'època, el campament de recreació històrica, espectacle pirotècnic, una zona de llocs artesans i tallers infantils, zona gastronòmica, cercavila i actuacions musicals i recreatives, entre altres.

L'objectiu és continuar afermant Escala a Castelló. Una cita que en les seues  cinc edicions, dues d'elles condicionades per la covid-19, ha posicionat estratègicament a Castelló com a destinació turística a nivell nacional i internacional amb 273.000 visitants acumulats en les seues cinc edicions.