30/03/2023

 

Castelló trasllada davant el Consell Social de la Ciutat el balanç d'execució de projectes europeus i l'aprovació del Pla General


L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presidit aquest dijous la sessió extraordinària del Consell Social de la Ciutat en la qual s'ha adonat de l'informe sobre l'execució i avaluació de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) a tancament de 2022 i en la qual també s'ha traslladat les accions desenvolupades fins hui després de l'aprovació del Pla General. Marco ha destacat davant els integrants d'aquest òrgan consultiu que “Castelló encara la recta final per a la consecució de tots els projectes que integren la que ha sigut la primera major injecció econòmica de fons europeus captats per l'Ajuntament”.


El Consell Social està integrat per representants del teixit econòmic, social, professional, acadèmic i veïnal de Castelló i , pel seu perfil plural i participatiu, és l'organisme d'avaluació i governança de l'Estratègia EDUSI, que suposa una injecció de 20,2 milions d'euros cofinançats pels fons FEDER i el consistori per a operacions d'impacte social, tecnològic i ambiental. “Estem prop de la meta per a materialitzar el gruix de les 16 actuacions que estan transformant Castelló en una ciutat més sostenible, amable, integradora i innovadora”, explica Marco.


Així, durant la sessió, s'ha adonat del nivell d'execució dels projectes inclosos en l'Estratègia EDUSI que, al tancament de 2022 va ser del 80% de la inversió executada i que en l'actualitat se situa en un 85%.


Entre els projectes finalitzats destaquen el Pont Europa sobre el Riu Sec, la millora de l'enllumenat públic urbà amb tecnologia LED, la transformació del Camí La Plana en un corredor verd i ciclopeatonal, la millora de l'accessibilitat de les parades de la xarxa de transport urbà, la renovació integral del parc de La Panderola del Grau o la informació en temps real de les parades d'autobús, entre altres projectes. Així mateix, enguany s'ha finalitzat l'obra del Centre d'Envelliment Actiu i Saludable i estan en fase d'execució, licitació i/o adjudicació projectes com la conversió en zona de vianants de la plaça de la Pau, la rehabilitació del Segon Molí i la reforma del Mercat de Proveïments.


Aquests projectes se sumen a uns altres que, com és el cas de la transformació de l'avinguda Lledó, també s'han executat o estan en fase d'execució gràcies a l'obtenció de nous fons europeus d'altres convocatòries. “Hem sabut aprofitar la finestra de possibilitats que ens oferia Europa i hem impulsat des de 2016 projectes valorats en 75 milions que estan transformant i millorant la ciutat, generant oportunitats i impulsant iniciatives que milloren la qualitat de vida de les persones”, destaca Marco.


D'altra banda, en la sessió del Consell Social de la Ciutat d'aquest dijous també s'ha adonat de l'informe sobre el Pla d'Ordenació Detallada de Castelló. En aquest sentit, s'ha traslladat als i les representants d'aquest fòrum de participació acciones per a donar a conéixer el nou Pla General, així com actuacions realitzades fins hui com és el cas de l'inici del procés de consulta pública de l'Estudi d'Integració Paisatgística del Pla de Reforma Interior PRI-57.


En la sessió d'aquest dijous també s'ha donat compte de l'informe de la Presidència per part de l'alcaldessa, que ha desgranat les últimes actuacions realitzades pel govern municipal com l'impuls a les polítiques socials, la reducció de l'endeutament o la finalització de projectes. Marco ha agraït a les persones que formen part del Consell Social de la Ciutat “la seua implicació i contribució per a aconseguir un futur millor per a Castelló”.

​​​​​​​