17/11/2022

Marco y Barabas con el embajador de Rumania en España

L'alcaldessa es reuneix amb l'ambaixador de Romania a Espanya i li trasllada la importància que la ciutat aculla la cita internacional

Castelló acollirà la setmana vinent la I Cimera hispanoromanesa, en la qual serà present el president del Govern, Pedro Sánchez. Una cita bilateral que se celebrarà el dimecres 23 de novembre i el programa i els detalls de la qual es donaran a conéixer en els pròxims dies.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha posat en valor que Castelló aculla la primera cimera hispanoromanesa i així li ho ha traslladat hui a l'ambaixador de Romania a Espanya, George Bologan, a qui ha rebut a l'Ajuntament juntament amb la regidora Monica Barabás i la cap de l'Oficina Consular del Consolat de Romania a Castelló, Irina Marin. Bologan i Marco han abordat la pròxima celebració de la cimera i l'ambaixador ha aprofitat per a signar en el llibre d'honor del consistori.

"És un honor per a Castelló acollir un esdeveniment internacional d'aquestes característiques, la primera Cimera hispanoromanesa, que servirà de fòrum per a estrényer vincles entre tots dos països i per a reforçar les vies de col·laboració", ha apunte l'alcaldessa. Castelló, que alberga a una de les majors comunitats romaneses residents a Espanya, reforçarà així les relacions amb un dels països amb el qual ja està germanada a través de la ciutat de Târgovişte. "La història recent de la nostra ciutat i de la nostra província no s'entendria sense el paper de la comunitat romanesa", ha destacat Marco,  qui ha valorat que Castelló ha sigut triada pel Govern d'Espanya per a acollir aquesta important cita internacional.