04/04/2023

De divendres a diumenge, les places La Panderola i Sète seran pistes de circ a l’aire lliure amb clown, malabars, trapezi o màstil

 

De divendres a diumenge, les places La Panderola i Sète seran pistes de circ a l’aire lliure amb clown, malabars, trapezi o màstil


Tres dies de matí, vesprada i nit, 11 espectacles de tot l'Estat, Mèxic, Itàlia i Argentina, dos tallers, en dos emplaçaments: La Panderola i Sète, per provocar mil somriures. El Grau de Circ a Castelló, en la seua quarta edició, es consolida a la programació cultural de la Setmana Santa de la mà de la Regidoria de Cultura, per mostrar en l'espai urbà i a tots els públics les més variades tècniques del circ contemporani, del clown al trapezi, dels malabars a les grans estructures aèries.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha destacat que "aquest és un festival joia que trasllada un any més l'agenda cultural de la ciutat al Grau per tres dies, democratitzant l'accés als espectacles de totes i tots, amb companyies professionals i de primera línia, per fer gaudir als menuts i grans d'una manera gratuïta i a l'aire lliure".

El Grau de Circ convertirà les places La Panderola i Sète en dos grans pistes de circ modern, amb un cartell encapçalat pel Colectivo Mur i Circ Pànic, premiades amb els guardons més importants del circ a l'Estat. Després de rebre el Premi Fetén del Festival Internacional de Gijón al Millor Espectacle de Circ Nocturn arriben a Castelló dissabte 8 a les 18.30 hores els catalans Colectivo Mur amb 'De tu a tu', un espectacle que treballa la integració social de persones amb diversitat funcional amb tècniques de circ del més alt nivell per a contar una història de dos persones en diferents duetos amb equilibris, contrapesos, malabars o bicicleta. Circ Pànic seran els encarregats de tancar la quarta edició diumenge a les 19.30 hores, amb 'L'home que perdia els botons', un espectacle de màstil mòbil que voreja l'espectacle de carrer amb grans formats premiat amb el Circolika, sobre l'èsser humà.

Per dies, divendres enceten la programació els andalusos Cia Infoncundibles, amb 'Diabolo Clasic Metal', on combinen música amb malabars amb una barreja de circ i humor (La Panderola, 18.00 hores); seguits de les dones procedents de mig món amb base a Euskadi i Catalunya del Kolectivo Konika amb l'espectacle 'Con la punta en mi nariz', on combinen diferents arts acrobàtiques (Sète, 19.00); i els bascos Orain Bi amb 'Mute' i les seues pèrtigues i perxes xineses (La Panderola, 20.00).

Per la programació, coordinada per l'Associació de Companyies de Circ del País Valencià, de la mà dels castellonencs Malabó i Xa! Teatre, passaran dissabte, a més de Colectivo Mur, la companyia Quique Montoya i el seu 'Tornillo Gold edition' en clau de clown (La Panderola, 12.00 hores); 'El Romperécords' del payaso més clàssic Abraham Arzate (Pandeola, 13.00); la clown italo-argentina Franxi Natra amb 'Round a round' (La Panderola, 17.30), i els Maintomano i el seu espectacle de trapezi i manipulació d'objectes 'Sin miedo' (La Panderola, 19.30). Al matí, i per a tots els que vullguen participar, es faran dos tallers d'hula-hoop, a càrrec de Francesco Merisio; i de circ familiar, a càrrec de Colectivo Mur.

Diumenge, per tancar el Grau de Circ, començarà la jornada un espectacle itinerant per Disparatario Circ sota el títol de 'Disparatario' amb rodacirc, boles d'equilibris i domadors d'un circ desbaratat des de La Panderola (17.30 hores) fins a Sète, amb música en directe. Circus Band y les seues 'Proezas sincopadas' (Sète, 18.30) traspassen les disciplines amb música, malabars i teles per presentar una orquestra explosiva i plena de manies, que deixarà pas al Circ Pànic.