31/10/2023

El regidor de Recursos Humans, Juan Carlos Redondo, ha anunciat que “els empleats municipals als quals no se'ls va reconéixer la carrera professional del 2021 i 2022, i han acreditat tots els requisits exigits, la cobraran en la pròxima nòmina de novembre”. Un pas important que ha sigut possible després de constituir-se fa unes setmanes les comissions tècniques de Garanties i de Coordinació i Desenvolupament de la Carrera Horitzontal per a accelerar la resolució de les reclamacions dels exercicis 2021 i 2022, i sobretot, gràcies al magnífic treball realitzat pels funcionaris de l'àrea de Recursos Humans, que han vist multiplicada exponencialment la càrrega de treball en els últims mesos.

Es tracta de les reclamacions d'entorn de 250 treballadors als quals per als anys 2021 i 2022 no se'ls va reconéixer aquest concepte salarial per algun dels motius recollits en el reglament. “Bé no complien amb l'antiguitat exigida, la formació o la jornada laboral”, ha explicat l'edil de Recursos Humans. En aquest sentit, Redó ha assegurat que “aquest govern compleix perquè li hem donat eixida tan prompte com hem pogut, perquè aquests treballadors tinguen els seus drets garantits. El seu benestar impacta de manera positiva sobre el servei que rep la ciutadania”. Cal destacar que els empleats públics han notat des d'aquest mes d'octubre l'increment en la nòmina del 0,5% per a compensar la pèrdua de poder adquisitiu per la inflació. Així mateix, han percebut en la nòmina d'octubre els endarreriments amb caràcter retroactiu des del mes de gener.

Els dos organismes, Garanties i de Coordinació i Desenvolupament de la Carrera Horitzontal, estan formats pel propi edil, tres representants del departament de RH --Cap, tècnic mitjà i administratiu--, el director de modernització, la cap de l'assessoria jurídica, així com un representant de cadascun dels sindicats amb representativitat –UGT, CCOO i CSIF. A més, la Comissió Tècnica de Coordinació i Desenvolupament de la Carrera Horitzontal ja ha iniciat els treballs per a fixar els criteris per al cobrament del 2023, perquè “és una prioritat d'aquest equip de govern agilitzar-la al màxim”.