12/10/2023

El regidor d'Urbanisme, Sergio Toledo, al costat del regidor delegat de l'àrea de Ciutadania i Participació, Vicent Sales i el de Seguretat Ciutadana i Emergències, Antonio Ortolá, s'ha reunit amb els veïns del barri Rafalafena davant la preocupació que ha suscitat la construcció d'una gasolinera pròxima a un col·legi del barri.


Tots dos regidors del govern municipal han acudit personalment al barri Rafalafena i a peu de carrer s'han reunit amb els veïns per a recollir una preocupació que és compartida per l'actual govern. Al mateix temps, han informat els veïns dels passos que seguirà el govern per a evitar, sempre dins de la legalitat, que aquest projecte, la tramitació del qual es va iniciar el 23 de maig, a penes uns dies abans de les eleccions municipals sent el PSOE, Compromís i Podemos els qui governaven llavors, no s'execute.


“Ens hem trobat amb un problema heretat al qual donarem solució, que no tinga dubte ningú, perquè és voluntat de l'actual govern de PP i VOX que no es construïsca aquesta gasolinera en una zona residencial consolidada com és el barri de Rafalafena”, ha explicat Sergio Toledo.


El projecte es troba en aquests moments en període per a presentar al·legacions, per la qual cosa “animem als veïns al fet que ho facen”. “Tindrem en compte totes les al·legacions i des del govern sol·licitarem informes a les àrees de Mobilitat i Emergències, a més de les Conselleries de Sanitat i Educació per a avaluar la idoneïtat del projecte, des de totes les perspectives”, informa Toledo.

 
Cal recordar que amb la modificació del Pla General, aprovada pel govern de PSOE, Compromís i Podemos canviant la catalogació d'un solar que era dotacional per un ús terciari va obrir la porta al fet que es poguera instal·lar una gasolinera.

 

L'estació de servei amb tres assortidors està projectada en el número 17 del carrer la Vilavella, molt prop del col·legi Enriqueta Agut, un dels motius que ha alçat les queixes del barri.