19/11/2023

El regidor d'Urbanisme, Sergio Toledo, contesta a la portaveu socialista a l'Ajuntament de Castelló, Patrícia Porta que “el govern de Begoña Carrasco i el de Carlos Mazón en la Comunitat Valenciana han fet més en 4 mesos per desbloquejar infraestructures necessàries a la ciutat que el govern del Botànic i de la socialista Amparo Marco en els 8 anys que van estar governant”.

L'edil de Desenvolupament Urbanístic i Infraestructures destaca que l'Ajuntament de Castelló contempla en els pressupostos municipals per a 2024 l'expropiació de tots els terrenys pels quals passa la ronda Oest que ascendeixen a quasi 5 milions d'euros. “Tenim una partida pressupostària que inclourà totes les expropiacions de la zona. Aquest és el primer pas per a desbloquejar una infraestructura molt necessària per als castellonencs”, afig. En aquesta línia, Toledo destaca “el compromís de totes dues institucions en un pla pluriennal d'inversió en aquesta infraestructura estratègica per al desenvolupament de Castelló”.

En aquest sentit, Toledo recorda a la socialista Patrícia Porta que l'Ajuntament de Castelló i la Generalitat Valenciana es van posar a treballar des del primer moment per a desbloquejar les infraestructures prioritàries per a la ciutat. En la primera reunió que l'alcaldessa va mantindre amb la consellera d'Infraestructures, Salomé Pradas, el mes de juliol, ja es van posar sobre la taula les principals demandes de la ciutat, entre les quals es trobaven les inversions pendents de gran importància com la finalització de la ronda Oest i la necessitat que els pressupostos de la Generalitat Valenciana inclogueren una partida perquè les obres puguen començar perquè, en els comptes d'aquest any només s'han inclòs 50.000 euros per a una actuació pròxima als 40 milions d'euros amb càrrec al Govern autonòmic.

Després d'aquest i una altra trobada més amb la Consellera del ram en els primers dos mesos del govern que lidera Begoña Carrasco, s'ha aconseguit que l'obra estiga reflectida en els pressupostos de la Generalitat Valenciana amb un Pla Pluriennal d'Inversió en la Ronda, en la qual es contempla per a 2024 una partida econòmica de 175.000 euros per a començar la licitació de les obres, 12 milions d'euros en 2025, 12 milions més en 2026 i 4 milions en 2027. Unes obres que podrien començar en 2025.

A més, amb la finalitat d'agilitzar el procés es va crear a la fi del mes d'agost la creació d'una comissió tècnica de seguiment sobre el projecte urbà de la ronda Oest. Una comissió tècnica formada pel Cap del servei territorial d'Obres Públiques de Castelló, Vicente Collado i tècnics municipals amb una periodicitat mensual i l'objectiu de la qual és activar la finalització de la ronda de circumval·lació, fonamental per a agilitzar el trànsit a la ciutat. Toledo assegura que “la voluntat que ens ha transmés des del primer moment el Consell de portar-lo cap avant i ara reflectit en els comptes autonòmics és un exemple de la bona relació entre les dues institucions i això és determinant per a aconseguir un projecte prioritari tant per a l'Ajuntament com per a la Generalitat”.

 

​​​​​​​