03/01/2023

Recorrido cabalgata de los Reyes Magos

El desembarcament al Grau serà a les 11 hores i la desfilada iniciarà a les 18.00 hores, mantenint el mateix recorregut que l'any passat

Castelló es prepara per a celebrar una Cavalcada de Reis Mags que es preveu multitudinària i que manté el nou recorregut que el realitzat l'any passat per a discórrer per carrers més amplis. Més d'un centenar d'efectius entre Policia Local, Bombers, Agents de Mobilitat i Protecció Civil, junt a la Policia Nacional, Unitat adscrita de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, així com l'Autoritat Portuària, participaran en el dispositiu preventiu, de seguretat i de trànsit durant la jornada del 5 de gener.

L'Ajuntament de Castelló, a través del Patronat Municipal de Festes, ha previst el desembarcament dels Reis Mags en la plaça de la Mar del Grau a les 11.00 hores. Allí, hi haurà una recepció i posterior parlament en la plaça Sète per a, posteriorment, iniciar el recorregut en vehicles que els portarà pel Grau i diferents barris de la ciutat: Grup Sant Agustí, el Raval Universitari, el Grup Reyes, el Grup Sant Lorenzo, el Grup Rosario, Maset Blau, Grup Lourdes i Grup Roquetes. A les 16.00 hores està previst que realitzen una visita a la unitat pediàtrica de l'Hospital General.

L'hora d'inici de la Cavalcada serà a les 18.00 hores i repetirà el mateix recorregut que l'any passat: carrer Governador des de Cardona Vives, plaça Borrull, Guitarrista Tárrega, Casalduch, Chatellereault i Palau de la Festa.

La Policia Local i els Agents de Mobilitat Urbana iniciaran l'operatiu de trànsit amb el rebuig de les vies de l'itinerari a les 6.00 hores del matí del 5 de gener. Així mateix, realitzaran els talls de trànsit oportuns per a garantir la correcta celebració dels actes programats.

La Cavalcada de Reis Mags tindrà enguany una temàtica relacionada amb el bosc, animals i éssers encantats, i participaran més d'una desena de vehicles o carrosses, a més de les de Melcior, Gaspar i Baltasar. També participaran diferents grups d'animació, espectacle, música i ball. Està previst que el tancament al trànsit del carrer Governador (entre María Agustina i l'avinguda de la Mar) a partir de les 15.00 hores, una vegada comencen a arribar les primeres carrosses per a l'inici de la desfilada.

Quant al dispositiu de l'àrea de Seguretat Pública i Emergències, junt a l'operatiu de la Policia Local i dels Agents de Mobilitat Urbana, també hi haurà un dispositiu del Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament tant per a l'arribada al Grau com per a la Cavalcada de la vesprada. L'Agrupació municipal de Voluntariat de Protecció Civil donarà suport a l'operatiu en les labors de prevenció. A més, també s'activarà el servei sanitari municipal per a l'atenció de possibles incidències.