CASTELLÓ PELS DRETS DE LA INFÀNCIA I L’ADOLESCÈNCIA

Actes commemoratius del Dia Universal dels Drets de la Infància i l’Adolescència

Del 13 al 23 de novembre del 2023

 

Un any més l’Ajuntament de Castelló, des de la Regidoria de Família i Infància, celebra la Commemoració dels Drets de la Infància i l’Adolescència. A continuació, es detallen les activitats:

 

DIMECRES 15 I 22 DE NOVEMBRE: Teatre de Titelles pels Drets de la Infància

11:00 h Teatre de Titelles per a públic escolar infantil, a càrrec de Splai Castelló. Al centre cultural La Marina, el 16 i al Teatre del Raval el 22.

 

DIJOUS 16 DE NOVEMBRE: Ple del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència de Castelló

18:00 h Acte públic de la sessió plenària del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència, a la sala de plens de l’Ajuntament.

 

 

DISSABTE 18 DE NOVEMBRE: Jornada pels Drets de la Infància

De 10:00 a 14:30 h: Jornada Commemorativa pels Drets de la Infància al parc Ribalta.

Fira d’entitats que treballen amb la infància i l'adolescència, per tal de donar a conéixer els drets de la infància i l’adolescència d’una manera participativa. Cada entitat treballarà un dret mitjançant tallers i activitats diverses de sensibilització per al públic infantil i adolescent i les seues famílies: gimcanes, manualitats, jocs de taula, dinàmiques expressives, demostracions esportives, dibuix i pintura, entred' altres.

​​​​​​​12:00 h Espectacle musical “El rock 'n’ roll també és cosa de xiquets… i de pares”, amenització de la jornada i avituallament per a les persones participants.

 

 

DILLUNS 20 DE NOVEMBRE: Lectura plurilingüe dels Drets de la Infància:

11:00 h Acte públic amb la Lectura plurilingüe dels Drets de la Infància a la plaça Major de Castelló de la Plana, per part dels xiquets, xiquetes i adolescents de la ciutat, en col·laboració amb els centres educatius.

 

 

CICLE DE CONTACONTES PELS DRETS DE LA INFÀNCIA:

Es realitzaran diferents contacontes amb temàtica dels drets de la infància amenitzats amb música i titelles a càrrec de Rebombori Cultural. Dirigits a infants de 3 a 8 anys aproximadament, que hauran d’anar acompanyats. Entrada lliure fins a arribar a l’aforament màxim. L’horari serà de 17:30 a 18:30 h.

Dilluns 13: Espaci Públic de Lectura (c/ Manuel Azaña, 8)

Dimecres 15: Espai Públic de Lectura Joan Baptista Campos (pl. Pintor Porcar, 1, 1r (Mercat de Sant Pere, al Grau)

Divendres 17: Biblioteca Sant Agustí - Sant Marc (c/ Albacete, 27)

Dimarts 21: Biblioteca Primer Molí (av. Caputxins, 55)

Dimecres 22: Espai Públic de Lectura Germans Bou (av. Germans Bou, 26)

Dijous 23: Espai Públic de Lectura Antiga Estació (pl. Espanya, 1)

 

 

SEGURETAT INFORMÀTICA. PROBLEMES I CONSEQÜÈNCIES DEL MAL ÚS DE LES TIC:

 

A petició dels centres de secundària, durant el mes de novembre es realitzaran tallers formatius amb 3r i 4t d’ESO, amb l’objectiu de sensibilitzar i informar per tal de fer un bon ús de les tecnologies i garantir la seguretat dels i les adolescents.

Si necessiteu més informació, podeu contactar a través de l'adreça electrònica cmiacastello@castello.es​​​​​​​ o del número de telèfon 964735199

​​​​​​​

Díptic informatiu

 

Jornada Commemorativa del Dia Universal dels Drets de la Infància i l’Adolescència

Dissabte 18 de novembre del 2023, de 10:00 a 14:30 h, al parc Ribalta

 

 

Destinada a xiquets, xiquetes, adolescents i les seies famílies, al passadís central del parc hi haurà una fira d’entitats que treballen amb infància i adolescència, amb 15 estands per tal de donar a conéixer els drets de la infància i l’adolescència d’una manera participativa. Cada entitat treballarà un dret mitjançant tallers i activitats diverses de sensibilització per al públic infantil i adolescent: gimcanes, tallers de xapes i imants, jocs de taula, dinàmiques expressives, demostracions esportives, dibuix i pintura, entre d'altres.

A més a les 12:00 h hi haurà un espectacle musical: “El rock 'n’ roll també és cosa de xiquets… i de pares”, i hi haurà durant tota la jornada amenització i avituallament per a les persones participants.


Vine i participa!

 

Cartell de la jornada

 

 

 

CICLE DE CONTACONTES PELS DRETS DE LA INFÀNCIA:

Es realitzaran diferents contacontes amb temàtica dels drets de la infància amenitzats amb música i titelles a càrrec de Rebombori Cultural. Dirigits a infants de 3 a 8 anys aproximadament, que hauran d’anar acompanyats. Entrada lliure fins a aplegar a l’aforament màxim. L’horari serà de 17:30 a 18:30 h.

Dilluns 13: Espai Públic de Lectura (c/ Manuel Azaña, 8)

Dimecres 15: Espai Públic de Lectura Joan Baptista Campos (pl. Pintor Porcar, 1, 1r (mercat de Sant Pere) al Grau)

Divendres 17: Biblioteca Sant Agustí - Sant Marc (c/ Albacete, 27)

Dimarts 21: Biblioteca Primer Molí (av. Caputxins, 55)

Dimecres 22: Espai Públic de Lectura Germans Bou (av. Germans Bou, 26)

Dijous 23: Espai Públic de Lectura Antiga Estació (pl. Espanya, 1)

​​​​​​​

 

​​​​​​​Informació amb horaris