Planetallers i altres - juny 2024

Aquest mes de juny de 2024 tindrem tallers infantils els diumenges a les 11 h, però també activitats per als majors. En tots els casos l'aforament està limitat, la inscripció prèvia és necessària i l'activitat és gratuïta. Les inscripcions es realitzaran a través de la pàgina web eventbrite.es.

 • [diumenge 2 de juny, 11 h] DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT

  Planetaller 02-06-2024 Dia del Medi AmbientCelebrarem el Dia Mundial del Medi Ambient mentre explorem la importància de cuidar el nostre planeta. Descobrirem com podem protegir la biodiversitat, conservar els recursos naturals i promoure pràctiques sostenibles per a un futur més verd.

  Destinataris: públic infantil; duració: 1 hora
   
 • [diumenge 9 de juny, 11 h] DIA MUNDIAL DELS OCEANS

  Planetaller 09-06-2024 Dia dels oceansEn el Dia Mundial dels Oceans explorarem la fascinant vida marina i la importància de conservar els nostres oceans. Aprendrem sobre la biodiversitat marina, els ecosistemes costaners i les mesures que podem prendre per a protegir i preservar els nostres valuosos oceans per a les generacions futures.

  Destinataris: públic infantil; duració: 1 hora
   
 • [dissabte 15 de juny, 11 h] TALLER SOLARIGRÀFICS

  Taller 15-06-2024 Solarigrafia: crea la teua càmera solarigràfica
  La solarigrafia és una tècnica que permet l'obtenció d'imatges que mostren el recorregut aparent del Sol en forma de línies en l'esfera celeste, mitjançant la utilització de materials reciclats i tècniques fotogràfiques i astronòmiques. En aquest taller podrem construir les càmeres amb què s'obtenen les solarigrafies, a més d'aprendre a processar-les per a obtindre imatges.

  Destinataris: taller NO infantil; duració: 1 hora​​​​​​​​​​​​

 • [diumenge 16 de juny, 11 h]  VALENTINA TERESHKOVA
  Planetaller 16-06-2024 Dia del Medi Ambient
  Taller en homenatge a Valentina Tereshkova, la primera dona que va viatjar a l'espai el 16 de juny de 1963. Descobreix el seu impacte en l'exploració espacial i com la seua valentia va obrir noves fronteres a la ciència astronauta.

  Destinataris: públic infantil; duració: 1 hora
  ​​​​​​​
 • [dissabte 22 de juny, 11:15 h i 12:15 h] OBSERVACIÓ SOLAR
  ​​​​​​​

  Observació Solar (22/6/2024)L'any passat vam començar una sèrie d'observacions solars que duem a terme l'últim dissabte de cada mes. Per a això, utilitzem tant l'observació directa amb el nostre nou telescopi solar i filtres especialment dissenyats per a una observació segura com l'observació indirecta amb la imatge projectada sobre pantalla.

  L'activitat es realitzarà en dos torns (a les 11:30 h i a les 12:30 h) amb 15 participants en cadascun. No hi ha limitacions per edat, com sí que ocorre en els nostres planetallers infantils.

  » Inscripció torn 11:15 h
  » Inscripció torn 12:15 h​​​​​​
   
 • ​​​[dissabte 22 de juny, 13 h] PLANETARI EN VIU
  ​​​​​​​​​​​​​​​​​Planetari en viu del 22/juny/2024
  ​​​​​​​​​​​Tal com fem des de l'estiu passat, hem programat una projecció de planetari en viu gratuïta a les 13 h, en la qual el nostre personal s'encarregarà de realitzar un recorregut pel cel des de la cúpula, en comptes de les projeccions "fulldome" habituals.

  No és necessari inscriure-s'hi prèviament, però sí que cal recollir la invitació en la taquilla mitja hora abans de la projecció.

  Destinataris: públic general; duració: 45 minuts

 • [diumenge 23 de juny, 11 h] DIA INTERNACIONAL DE LA DONA EN L'ENGINYERIA

  Planetaller 23-06-2024 Dia de la dona en l'enginyeriaTaller especial en commemoració del Dia Internacional de la Dona en l'Enginyeria, celebrat per a destacar el paper crucial de les dones en aquest camp. Explorarem els èxits de les dones enginyeres i com han contribuït a l'avenç de la ciència i la tecnologia.

  ​​​​​​​Destinataris: públic infantil; duració: 1 hora​​​​​​​

 • ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​[diumenge 30 de juny, 11 h] DIA INTERNACIONAL DE L'ASTEROIDE
  ​​​​​​​
  ​​​​​​​Planetaller 30-06-2024 Dia de l'Asteroide​​​​​​​Taller especial dedicat al Dia Internacional de l'Asteroide, celebrat el 30 de juny en commemoració de l'impacte de l'asteroide Tunguska el 1908. Explorarem com els asteroides poden representar un perill per al nostre planeta i què hi podem fer. Aprendrem sobre la ciència dels asteroides, com es formen i per què és important monitoritzar-los.

  ​​​​​​​Destinataris: públic infantil; duració: 1 hora​​​