Manual per a Conductors de Bicicletes

Manual per a Conductors de Bicicletes

Sistema de Prèstec BiciCas

L'augment de desplaçaments en nostres ciutats consolida l´implantació de sistemes de préstec de bicicletes públiques com una alternativa idònea per als desplaçaments urbans, no soles desde el punt de vista de la movilitat sinó també per a la millora del medi ambient i la salut de la ciutat.

El sistema de préstec de bicicletes públiques permet disposar d'una nova opció de transport públic ràpid, flexible i pràctic, així com promocionar entre els ciutadans l'ús d'un mitjà de transport urbà saludable.

Amb la finalitat de promocionar el transport urbà en bicicleta, l'Ajuntament de Castelló ha dut a terme la implantació i manteniment d'un servei de préstec de bicicletes anomenat Bicicas.

El servei de préstec de bicicletes (Bicicas) consisteix en una xarxa d´aparca-bicis automatitzades en les que existeixen a disposició del públic bicicletes per al seu ús en la ciutat.

Es tracta d´un sistema de préstec de bicicletes d'ús públic en el terme municipal de Castelló de la Plana, degudament mantingut, conservat i gestionat íntegrament, amb les següents finalitats :

 • Ofrerir una alternativa al transport motoritzat privat per a desplaçar-se per dins de la ciutat de Castelló.
 • Millorar el medi ambient urbà mitjançant una reducció dels problemes de contaminació atmosfèrica, acústica i visual.
 • Reforçar el teixit social i els valors cívics integrant la bicicleta comunitària a la vida urbana quotidiana de la ciutat.

El sistema de préstec de bicicletes que empra la ciutat de Castelló ha sigut desenvolupat, dissenyat i fabricat a Espanya.

>> Més informació del servei

Bicicas

Plànol d'Itineraris Ciclistes

Biciregistro

Biciregistro

El biciregistro.es és un sistema nacional de registre i identificació de bicicletes, que pretén fomentar l'ús d'aquest mitjà de transport, aconseguir una disminució de robatoris i possibilitar la recuperació d'una bicicleta en qualsevol punt del país en cas de pèrdua o robatori.

Per això s'ha creat un sistema d'identificació únic per a cada bicicleta a partir d'uns adhesius de registre, i una pàgina web en la qual s'arrepleguen totes les característiques de la bicicleta i del seu propietari.

El registre de bicicletes Biciregistro és propietat de la Red de Ciudades por la Bicicleta i compta amb la participació de la Direcció General de Trànsit i dels Ajuntaments adherits.

Biciregistro

 1. Para poder registrar su bicicleta lo primero es darse de alta como usuario en la web www.biciregistro.es introduciendo sus datos en el formulario.

  Ha de escoger “Castelló de la Plana” en el selector de Zona e introducir su nombre, apellidos, DNI/NIE/NIF, teléfono de contacto, dirección, CP, población, email y escoger una contraseña que junto con el email servirán para acceder al sistema.

 2. Una vez que haya creado el usuario debe introducir los datos de la bicicleta que quiere registrar junto con una o varias fotografías de la misma y aceptar la declaración de propiedad.

 3. Ha de realizar el pago online del registro a la Red de Ciudades por la Bicicleta. El precio es de 7 € cada 10 años.

  En la pantalla aparecerá el mensaje de que el pago se ha realizado correctamente. Este mensaje se puede imprimir a modo de comprobante.

 4. Debe repetir los pasos 2 y 3 para cada una de las bicicletas que quiera registrar.

 5. Cuando haya terminado con estos pasos la bicicleta queda como “Registrada y Pagada”.

 6. Para validar el registro ha de acudir con su DNI y la bicicleta a alguno de los siguientes centros Validadores:

   

 7. Solo queda que usted adhiera las pegatinas a la bicicleta y el proceso de registro habrá finalizado.

Biciregistro

Tras la sustracción de una bicicleta registrada se debe interponer la correspondiente denuncia e incluir la bicicleta en el listado de bicicletas desaparecidas, puesto que cuando la bicicleta sea localizada o haya información relacionada con ella, se enviará aviso al propietario. Para incluir la bicicleta en el listado de bicicletas desaparecidas el usuario debe acceder al sistema con su nombre y contraseña y cambiar el estado de su bicicleta por el de “Desaparecida”.

Pla director de la bicicleta

La secció de mobilitat de l'ajuntament de Castelló ha obert a la participació ciutadana l'elaboració de el %o201CPlan Director de la Bicicleta de Castelló de la Plana%o201D.

L'objectiu d'aquest pla és seguir avançant per convertir la bicicleta en una manera de transport quotidià; i que al ciclista li resulti segur, còmode i fàcil l'ús de la bicicleta.

El desenvolupament es troba actualment en la FASE II "Propuesta tècnica".

S'ha realitzat un plànol en el qual es plasma la xarxa ciclista actual de Castelló i les propostes tècniques de millora dels connectors ciclistes i itineraris de la ciutat.

Per fer qualsevol consulta, aportació o proposta que vulgui que s'estudiï pot posar-se en contacte amb nosaltres enviant un mail a movilidad@castello.es.

Punts de venda i recàrrega de bonus

Estació de Ferrocarril

Estació de Ferrocarril de Castelló Estació de Ferrocarril de Castelló Estació de Ferrocarril de Castelló

Informació sobre horaris, recorreguts i preus de bitllets en www.renfe.es

Mobilitat Respectuosa

Mobilitat Respectuosa Mobilitat Respectuosa Mobilitat Respectuosa

Per a garantir la seguretat vial al municipi i millorar la qualitat de vida de la ciutadania, l'Ajuntament de Castelló ha desenvolupat el programa formatiu “Mobilitat respectuosa”, dins de la campanya de seguretat vial #JoConvisc. L'objectiu és fomentar la mobilitat segura i responsable i educar, en matèria de seguretat vial, a joves ciclistes usuaris de Bicicas.