12/11/2023

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, al costat de la regidora de Benestar Social, Maica Hurtado, ha visitat les instal·lacions de la Federació Provincial de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de Castelló (COCEMFE Castelló) amb la finalitat d'escoltar i atendre les necessitats del col·lectiu.

Es tracta de la primera visita de l'alcaldessa de la capital, emmarcada en l'aposta del seu govern per fer de Castelló una ciutat més accessible, comptant amb l'opinió de les persones amb discapacitat.

Durant la visita al costat del president de COCEMFE Castellló, Juan Doménech, i el director, Samuel Miralles, s'ha posat en relleu la importància del servei del transport adaptat del qual es compleixen 31 anys des de la seua implantació en la capital de la Plana de manera pionera, per a després estendre's a altres municipis de la província.

“Vam ser pioners quan es va posar en marxa a la ciutat, per primera vegada en 1992, i continuarem apostant per aquest servei, perquè som molt conscients de la gran ajuda que suposa per a les persones amb discapacitat a l'hora de desplaçar-se. És de gran ajuda tant per als usuaris, com per a les seues famílies, millora la seua qualitat de vida”, ha manifestat la primera edil.

L'Ajuntament de Castelló destina 746.000 euros al transport municipal adaptat de la Federació Provincial de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE Castelló). D'ell es beneficien 110 persones fixes i 36 de manera esporàdica.
 
“No hi ha dubte que es tracta d'un recurs essencial per a afavorir l'autonomia de les persones amb discapacitat a l'hora de desplaçar-se per la ciutat, bé per a traslladar-se a l'hospital, a cites mèdiques, a les sessions de rehabilitació. Aquests vehicles adaptats són la garantia perquè puguen moure's amb seguretat i còmodament. Un servei que fa possible el gran equip de conductors amb el qual compta COCEMFE Castelló”, ha assenyalat Begoña Carrasco.

I conclou: “L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Benestar Social, continua avançant cap a la igualtat d'oportunitats posant a les persones en el centre de la gestió municipal. Abordarem, sempre de la mà dels col·lectius socials de la nostra ciutat les seues demandes i necessitats perquè el nostre objectiu és ser un govern pròxim i útil als veïns”.