Agenda Urbana de Castelló

Ministeri

Convocatòria

Import

Període execució

Transports, Mobilitat i Agenda Urbana

Elaboració Projectes pilot de Plans d'Acció Local de l'Agenda Urbana Espanyola

250.000 €

2021 - 2022

 

RESUM DEL PROJECTE

A través d'aquesta convocatòria l'Ajuntament ha elaborat l'Agenda Urbana de Castelló, un full de ruta per a transformar la nostra ciutat en un espai més inclusiu, resilient i sostenible des d'ara fins a 2030.

Aquest projecte és una oportunitat per a alinear el nou urbanisme de Castelló cap als objectius de sostenibilitat social, econòmica i mediambiental impulsats per l'Organització de les Nacions Unides a través dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, convertint-nos en una ciutat model per a inspirar a altres entitats locals.

El Pla d'Acció de l'Agenda Urbana Castelló 2030 compta amb 16 projectes estratègics en diferents àmbits d'actuació com ara la regeneració urbana, l'economia circular, la mobilitat sostenible o la innovació aplicada a la governança, entre molts altres.


ACTUACIONS REALITZADES

En el marc d'aquest projecte s'han realitzat les següents actuacions:

  • Conveni amb la Universitat Jaume I de Castelló per a impulsar les Beques Talent Ciutat de Castelló lligades al marc de l'Agenda Urbana i de la realització de jornades i seminaris centrats en l'Agenda Urbana Local.
  • Programa de formació i capacitació interna per a formar a l'equip municipal de perfil tècnic i polític en el nou model de desenvolupament urbà al qual aspira la nostra ciutat.
  • Accions de difusió i publicitat sobre l'Agenda Urbana Castelló 2030.


INVERSIÓ DEL PROJECTE

Actuació finançada per Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Next Generation EU.

  • Import total del projecte: 250.000 €
  • Import de finançament europeu: 250.000 €
  • Import aportació municipal: 0 €

PROCÉS PARTICIPATIU

El procés d'elaboració de l'Agenda Urbana de Castelló ha comptat amb la participació d'un conjunt d'agents socials clau. D'una banda els agents d'innovació local i per l'altra el Consell Social de Castelló.

Per part de la innovació local, organitzacions de l'ecosistema d'innovació castellonenca van participar de manera activa a través de reunions grupals. Les entitats participants van ser les següents: Xarxatec; Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de l'UJI; CEEI, Centre Europeu d'Empreses Innovadores; CEV, Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana; Facsa; NDCS, Networking Directives Castelló; Iberdrola; Grup Simetria; Càtedra de l'Aigua de l'UJI; AVAESEN; Associació d'Empreses d'Energies Renovables i altres tecnologies netes de la Comunitat Valenciana; Social Organics i Càtedra Ciutat de Castelló.

Per part del Consell Social, configurat com un òrgan consultiu del govern de la ciutat i espai de pensament estratègic, cada fase del projecte d'elaboració de l'Agenda Urbana de Castelló va finalitzar amb una sessió de contrast i validació amb el Consell Social sobre les principals conclusions aconseguides durant el treball intern realitzat prèviament per l'equip polític-tècnic municipal i l'equip consultor.

ENLLAÇOS D'INTERÉS

Agenda Urbana de Castelló
Agenda Urbana Espanyola
Informació sobre la convocatòria

VÍDEO

 

Veure vídeo d'Agenda Urbana

​​​​​​​

IMATGES

 

visita Malmo Amparo Marco Agenda Urbana Presentacion Grupo Agenda Urbana

 

Marco en el Foro Urbano Mundial de la ONU  Vistia Barcelona​​​​​​​   Mesa Redonda
 

 

 

 

logo Plan Recuperación, Transformación y Resiliencia