Zones de baixes emissions convocatòria 2022

Ministeri

Convocatòria

Import

Període execució

Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana

Implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà i de la mobilitat.

7.051.247 €

2023 - 2025

 

RESUM DEL PROJECTE

En l'actual projecte es realitzen diferents actuacions destinades a la transformació del transport sostenible, l'objectiu del qual és la millora de la qualitat de l'aire a la ciutat, la reducció d'emissions de CO₂ i mobilitat saludable de la ciutadania.


ACTUACIONS REALITZADES

  • Adequació modal (Zona 2, Zona 3 i Zona 6 sense el carrer Moyano). Aquesta actuació és complementària a la implementació de la Zona de Baixes Emissions de Castelló aprovada en 2021, amb ella quedarà completa l'adequació modal de la totalitat de l'ametla central de la ciutat. S'establirà un model de plataforma única en la zona central de la ciutat amb la finalitat de millorar la seguretat, l'accessibilitat i la qualitat urbana. En funció de les característiques de cada carrer, s'afegiran assegurances per als vianants, carrils bici, zones d'arbratge o zones d'oci i descans.
  • Aparcament dissuasiu en l'Avinguda de la Mar. Amb la finalitat de proveir de bosses d'aparcament en l'exterior dels trams delimitats com a Zona de Baixes Emissions, s'adequarà un aparcament dissuasiu en l'Avinguda de la Mar per a facilitar l'aparcament a veïnat i visitants.
  • Camí ciclopeatonal en la ribera del riu Sec en la zona de Cremor. Es crearà un camí per als vianants i carril bici en la ribera del Riu Sec per a promoure i afavorir la mobilitat activa, així com connectar les diferents zones de la ciutat. A més, es condicionarà les riberes del riu i també es connectarà la zona universitària amb el centre, i l'Estació Intermodal de Ferrocarrils i Autobusos de la ciutat.


INVERSIÓ DEL PROJECTE

Actuació finançada pel Ministeri de Política Territorial en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Next Generation EU.

 

  • Import total del projecte: 7.051.247 €
  • Import de finançament europeu: 5.244.728 €
  • Import aportació municipal: 1.806.519 €

 

ENLLAÇOS D'INTERÉS

Informació sobre la convocatòria

Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica

​​​​​​​

logo Next Generation EU
logo Plan Recuperación, Transformación y Resiliencia