NOTÍCIES DESTACADES

EL MÉS VISITAT

L' ULTIM

Planetallers i altres - abril 2024

​​​​​​​​​​​​Aquest mes d'abril 2024 tindrem tallers infantils els diumenges a les 11 h, però també realitzarem activitats per als majors. En tots els casos l'aforament està limitat, la inscripció prèvia és necessària i l'activitat és gratuïta. Les inscripcions es realitzaran a través de la pàgina web eventbrite.es.

 • ​​​​​[del 2 al 5 d'abril, 12 h] PEQUEPLANETARI EN VIU
  ​​​​​​​Pequeplanetari en viu
  ​​​​​​​​​​L'operador del planetari contarà les diferents històries que podem trobar amagades entre les constel·lacions del cel estrellat i en els planetes.

  ​​​​​​​Entrada gratuïta fins a completar l'aforament, s'ha de retirar en taquilla (no cal inscripció prèvia). Els menors hauran d'accedir a la sala acompanyats.

  Destinataris: públic infantil; duració: 45 minuts

 • [diumenge 7 d'abril, 11 h] DIA MUNDIAL DE LA SALUT
  Planetaller 7-abril
  Uneix-te a nosaltres en la celebració del Dia Mundial de la Salut. En aquest taller, destacarem la importància de fomentar hàbits saludables a la infància. Explorarem la rellevància d'aquest dia especial i com podem contribuir al nostre benestar general.​​​​​​​


  ​​​​​​​Destinataris: públic infantil; duració: 1 hora​​​​​​​

 • [diumenge 14 d'abril, 11 h] JARDÍ CIENTÍFIC

  Planetaller 14-abril​​​​​​​​​En aquest taller d'abril, explorarem el creixement de les plantes a la primavera. Aprendrem sobre la germinació de llavors i com l'aigua i la llum són importants en aquest procés. L'enfocament participatiu fomentarà la comprensió del procés de desenvolupament de les plantes.

  Destinataris: públic infantil; duració: 1 hora
  ​​​​​​​​​​​​​
  ​​​​​​​
 • [dissabte 20 d'abril, 11 h] ​​​​​​CREA LA TEUA CÀMERA SOLARIGRÀFICA
  ​​​​​​​​​​​​
  Taller solarigrafia 20-abrilA finals de la dècada dels 1990, Diego López Calvín, en companyia dels fotògrafs Slawomir Decyk i Pawel Kula, combinaren diferents tècniques que donaren lloc a la solarigrafia, la qual permet l’obtenció d’imatges que mostren el recorregut aparent del Sol en forma de línies sobre l’horitzó.

  En aquest taller, que está directament relacionat amb l'exposició "Solarigrafi'cs" que actualment està en exhibició al Planetari, coneixerem i podrem construir les càmeres amb que s'obtenen les imatges de les solarigrafies.

  El taller està dirigit al públic general no infantil.

 • [diumenge 21 d'abril, 11 h] DIA DE LA TERRA

  Planetaller 21-abril​​​​​​​​​També en aquest mes celebrem el Dia de la Terra. Aquest taller es centrarà en la importància de tenir cura del nostre planeta. Participarem en activitats divertides i educatives per aprendre sobre la conservació de recursos, reciclatge i pràctiques sostenibles.
  ​​​​​​​
  Destinataris: públic infantil; duració: 1 hora

 • Dissabte 27 de d'abril, 11.15 h i 12.15 h] OBSERVACIÓ SOLAR
  ​​​​​​
  Observació solar 27-abril​​​​​​​L'any passat vam començar una sèrie d'observacions solars que duem a terme l'últim dissabte de cada mes. Per a això utilitzem tant l'observació directa amb el nostre nou telescopi solar i filtres especialment dissenyats per a una observació segura com l'observació indirecta amb la imatge projectada sobre pantalla.

  L'activitat es realitzarà en dos torns (a les 11.30 h i a les 12.30 h) amb 15 participants en cadascun. No hi ha limitacions per edat, com si que ocorre en els nostres planetallers infantils.

  » Inscripció torn 11.15 h
  » Inscripció torn 12.15 h

 • ​​​​​[dissabte 27 de d'abril, 13 h] PLANETARI EN VIU
  ​​​​​​​
  ​​​Planetari en viu 27-abril​​​​​Tal com hem fet des de l'estiu, hem programat una projecció de planetari en viu gratuïta en les 13 h, en la qual el nostre personal s'encarregarà de realitzar un recorregut pel cel des de la cúpula, en comptes de les projeccions "fulldome" habituals.

  No és necessari inscriure's prèviament, però sí que cal recollir la invitació en la taquilla mitja hora abans de la projecció.

  Destinataris: públic general; duració: 45 minuts

 • ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​[diumenge 28 de d'abril, 11 h] EL MON DE LES PAPALLONES
  ​​​​​​​Planetaller 28-abril
  ​​​​​​​​​​​​​​Abril també és el mes en què moltes papallones comencen a emergir. En aquest taller,  explorarem el cicle de vida de les papallones, des de l'eruga fins a la papallona i aprendrem sobre la importància d'aquests insectes colorits a la natura.

  ​​​​​​​Destinataris: públic infantil; duració: 1 hora​​​