Assessorament en emprenedoria i creació d'empreses

Persones emprenedores interessades en el món de l'emprenedoria, a treballar com a autònoms (autoocupació) i en la creació d'empreses, i PIMES interessades a rebre assessorament o diagnòstic empresarial.

Requisits per a rebre assessorament: cita prèvia sol·licitada a través del telèfon al 964 371 445 o de l'adreça electrònica emprendimiento@castello.es​​​​​​​

 


​​​​​​​

Espais per a emprendre

A fi de facilitar la posada en marxa de nous projectes empresarials i reduir els costos que comporta l'inici d'una empresa, l'Ajuntament de Castelló de la Plana posa a disposició de les persones emprenedores i empreses de recent creació, naus, despatxos o espais coworking durant un temps determinat.

Els professionals instal·lats en el CIES (Centre d'Innovació, Emprenedoria i Sostenibilitat) podran sol·licitar l'ús de les zones compartides, com ara sales de reunions, sales de formació...

Per a més informació:

- Bases reguladores de l'accés i funcionament del CIES

Edifici Centre d'Innovació, Emprenedoria i Sostenibilitat (CIES)

En el CIES podem trobar els següents serveis:

  • Servei d'Emprenedoria
  • Cooperativa d'emprenedors BETAEMPRENDEDORES
  • Viver d'empreses
  • Coworking

Networking CaféCREA

Us convidem a participar en els nostres Networking CaféCREA que celebrem cada mes, un espai on compartir els vostres projectes, idees i energia.

 


​​​​​​​

Pròxim Networking:

 

El dijous 29 de novembre comptarem amb l'empresa EQUIP ELECTRONICS , un projecte empresarial fruit de la unió de professionals dels camps de la informàtica i la indústria. Capaços d'oferir una solució integral en el desenvolupament d'electrònica i programari en el núvol. A més compten amb una unitat de negoci especialitzada en Intel·ligència Artificial.


No perdes l'oportunitat de connectar-te amb líders i professionals del sector. Esperem veure't allí!

 

 

​​​​​​​
Netwoking Café-CREA Desembre '24:

​​​​​​Èxit en l'esdeveniment de Networking CAFECREA del passat dijous 14 de desembre, on la destacada empresa AirBiometrics va ser el focus d'atenció com a guanyadora del Primer Acceleració Empresarial UJI-Ajuntament de Castelló.

AirBiometrics, una innovadora startup, té com a missió millorar la qualitat de vida de persones que enfronten malalties cròniques relacionades amb processos inflamatoris, com la malaltia de Crohn o la colitis ulcerosa. El seu enfocament avantguardista i dedicació han sigut reconeguts amb el prestigiós premi d'Acceleració Empresarial.

L'esdeveniment va brindar als participants una oportunitat única per a conéixer de prop aquesta empresa líder en innovació i compromesa amb la millora de la salut. Els assistents van tindre l'oportunitat d'interactuar amb el representant d'AirBiometrics, aprendre sobre els seus projectes actuals i futurs, i establir connexions valuoses en l'àmbit empresarial i de la salut.

El Servei d'Emprenedoria de l'Ajuntament de Castelló, com a organitzador de l'esdeveniment, s'enorgulleix de proporcionar plataformes que fomenten la col·laboració i l'intercanvi d'idees entre empreses destacades. Aquest esdeveniment de networking ha enfortit encara més la xarxa empresarial del CIES (Centre per a la Innovació, Emprenedoria i Sostenibilitat) i ha destacat la importància de la innovació en la millora de la qualitat de vida.

​​​​​​​

 

 

 

 

 

Networking Cafe-CREA Novembre '24​​​​​​​:

Agraïment a Pablo Vázquez d'INNOVATION GREEN INSTITUTE per compartir el seu projecte emprenedor, el qual ha crescut des de l'artesania fins a ser una empresa que col·labora amb grans distribuïdors de cosmètica natural. Enhorabona pel teu projecte!!!

La jornada va culminar amb el nostre CaféCREA, on els participants van intercanviar idees i van establir connexions significatives. Aquesta trobada no sols va servir com a espai d'aprenentatge, sinó que va reforçar l'esperit de comunitat entre les empreses emergents del viver CIES i noves persones emprenedores amb ganes de aprendre i compartir els seus projectes.

 

 

 

Networking Cafe-CREA Octubre '24:

En aquesta ocasió, vam donar visibilitat a l'empresa QUICKIN INVESTING 2020, guanyadora de la 2a edició dels Premis al Talent Emprenedor de l'Estudiantat UJI en la categoria d'acceleració empresarial, tot un exemple de com una idea de projecte s'ha consolidat en una empresa d'èxit.

​​​​​​​

Networking Cafe-CREA Setembre '24:

​​​​El passat 28 de setembre vam reprendre els nostres Networking Café-CREA de la mà d'una de les empreses guanyadores de la 2a edició dels Premis al Talent Emprenedor de l'Estudiantat UJI.

Maria Silvanna ens va explicar el seu projecte BIOCATS, emmarcat dins de l'arquitectura sostenible.

Gràcies per la vostra participació!!!

 

 

 

​​​​​​​

 

Accions formatives

​​​​​​​​​​​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Tallers anteriors:

​​​​​​​​​​​​​​​​​

​​​​​​​​​​​​​​

 

 

 

 

 

​​​​​​​

Jornades i fires

​​​​​​​​​​​​​Amb el propòsit de fomentar la cultura emprenedora, potenciant l'emprenedoria i l'autoocupació com a motor principal del desenvolupament econòmic del municipi, l'Ajuntament de Castelló de la Plana, celebra des del 2018 diferents jornades i fires d'emprenedoria en diferents temàtiques, amb la finalitat d'estimular la competitivitat empresarial i secundar noves iniciatives emprenedores.

A continuació, us mostrem un resum dels esdeveniments més destacats:

2018

​​​​​​​​​​​​​​

La Fira CastellóCREA Innovation & Maker va suposar un impuls de la creativitat empresarial en l'àmbit local.

2a Fira CASTELLÓ CREA Emprenedoria - RH en positiu


​​​​​​​El RESET WEEKEND '18 va reunir seixanta emprenedors per a formar-los de la mà de mentors especialitzats en diferents àrees. Els participants van tindre l'oportunitat de passar de la idea a un projecte real d'empresa passant per totes les àrees de treball acompanyats d'experts en diferents matèries: negoci, màrqueting, disseny i programació.

 

castellón archivos - Blast Off Partners

 2019

La Fira CastellóCREA Innovació i Emprenedoria celebrada a l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló, va suposar un espai de trobada per a la innovació i el desenvolupament empresarial de la nostra ciutat on compartir les tendències innovadores del moment, promoure la inspiració col·lectiva i analitzar casos d'èxit de les empreses més innovadores de Castelló.

 

 

2021
​​​​​​

Les Jornades d'Emprenedoria amb Talent-Reset Weekend'21, va conjuminar per primera vegada la Fira d'Emprenedoria CastellóCREA amb el Reset Weekend, donant lloc al major esdeveniment coorganitzat encaminat a fer costat a persones talentoses, de divers perfil i edat, amb dos elements comuns: les ganes d'emprendre i la necessitat d'aprendre a fer els primers passos amb el seu projecte empresarial.

Per a aquesta ocasió van comptar amb la ponència d'un gran, el conferenciant i empresari castellonenc: Sergio Ayala.

Nayar Systems patrocina Reset Weekend 2021 | Nayar Systems

 

Et convidem que punxes en el cartell per a veure un vídeo resum de l'esdeveniment. Sobren les paraules!!!

2022

Continuem apostant per aquest gran esdeveniment, en el qual idees emprenedores es converteixen en realitat treballant durant tot un cap de setmana al costat d'altres persones emprenedores i empresaris/àries experts/es que, de manera altruista, comparteixen els seus coneixements per a fer costat al talent jove.

El nostre gran convidat per a aquest esdeveniment va ser l'exitós raper valencià Arkano.
​​​​​​​

El emprendimiento femenino se impone en una nueva edición del Reset Weekend  - Castellonplaza

​​​​​​​La Jornada d'Apoderament Financer per a dones emprenedores, va comptar amb dos tallers :

​​​​​​​- "Aprén a gestionar les teues finances" de la mà de NIEVES VILLENA.

​​​​​​​- " Taller de Creativitat" de la mà d'ELENA CASTILLO

 

Nieves Villena - Nieves VillenaDia inoblidable!

 

2023

​​​​​​​LAS JEFAZAS.-En aquesta ocasió vam apostar per un Networking dirigit a dones emprenedores i empresàries amb la finalitat d'empoderar el seu potencial, amb motivació i acompanyament per a aconseguir-ho. La jornada va comptar amb la ponència de NOE GIL qui ens va donar les claus sobre com planificar-nos per a obtindre una major productivitat.

 

 

Després de la ponència, va tindre lloc una dinàmica grupal en l'Hort Ecològic del Centre Municipal de Formació Tetuan XIV, en la qual va participar l'alumnat del Taller d'Agricultura Ecològica, els qui van ajudar a plantar una llavor com a acte simbòlic del significat d'emprendre. Tal com va dir una de les assistents: “Hui he plantat la llavor de la meua emprenedoria amb propòsit i amor. Demà recolliré els meus fruits. És inevitable no recollir quan se sembra des de la veritat del teu cor i la teua ànima”.


​​​​​​​
​​​​​​​
​​​​​​​


 

Premis a l'Emprenedoria

 

A principi del 2022, es va convocar, per primera vegada, els Premis al Talent Emprenedor de l'Estudiantat de l'UJI. Un esdeveniment que sorgeix de la col·laboració entre l'Ajuntament de Castelló i la Universitat Jaume I (UJI) a fi d'impulsar, entre l'estudiantat, valors i actituds relacionades amb la creativitat, la innovació i l'emprenedoria. La convocatòria compta amb tres categories:

-1a Categoria: Premi a l'acceleració empresarial UJI-Ajuntament de Castelló per a les millors noves empreses de recent creació.

​​​​​​​
Primer premi: 30.000€ i 3 áccesits de 20.000€ cadascun.


-2a Categoria: Premi al talent estudiantil amb vocació emprenedora.


5 premis de 4.000€ cadascun.


-3a categoria: Premi estudiantil d'idees disruptives vinculades als reptes de futur en àmbits estratègics per a la ciutat de Castelló.


5 premis de 3.000€ cadascun.

L'UJI, a través del Vicerectorat d'Innovació, Transferència i Divulgació Científica i de la Càtedra INCREA d'Innovació, Creativitat i Aprenentatge, organitza este concurs per a impulsar l'emprenedoria de l'estudiantat i dels titulats i titulades recents de l'UJI.


Este esdeveniment és finançat 100% per l'Ajuntament de Castelló, qui aposta fermament a promoure l'emprenedoria i la creació d'empreses en àmbits estratègics de la ciutat mitjançant el reconeixement del talent de la comunitat universitària i contribuint així a la regeneració del teixit empresarial local.


​​​​​​​GUANYADORS 1ª EDICIÓ PREMIS AL TALENT EMPRENEDOR DE L'ESTUDIANTAT UJI:

 

 

 

​​​​​​​
 

 

 

 

 

 

 

GUANYADORS 2a EDICIÓ PREMIS AL TALENT EMPRENEDOR DE L'ESTUDIANTAT UJI:

 

​​​​​​
​​​​​​​

Recursos per a emprendre

El servei d'emprenedoria CastellóCREA posa a disposició de la ciutadania el tauler digital de recursos per a empreses, amb una selecció actualitzada de recursos gratuïts per a l'assessorament i la cultura emprenedora; el finançament i les subvencions; les solucions TIC; la internacionalització i la sostenibilitat, i les jornades, formació, seminaris web i concursos.

Convenis amb entitats financeres

Sent conscients que uns dels principals hàndicaps amb els quals es troben les persones emprenedores a l'hora de posar en marxa els seus projectes empresarials és el finançament, l'Excm. Ajuntament de Castelló de la Plana té firmats convenis de col·laboració amb diferents entitats financeres a fi de poder accedir al microfinançament en condicions avantatjoses.


Per a més informació, podeu contactar a través de l'adreça electrònica següent:

emprendimiento@castello.es​​​​​​​

Subvencions

L'Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria d'Ocupació i l'Agència de Desenvolupament Local Castelló-Crea, convoca anualment cinc línies d'ajudes municipals per a impulsar la contractació i la innovació en les empreses locals. Estes línies d'ajudes destaquen per tindre el pagament anticipat del 100% de l'import a fi d'afavorir el teixit empresarial local i generar oportunitats d'ocupació.

Actualment, el termini per a presentar sol·licituds està tancat, no obstant això, pots consultar les bases reguladores de les convocatòries d'enguany per a conéixer el seu contingut i els requisits establits.

- Ajudes destinades al suport en la Creació i Consolidació d'Empreses 2023

- Ajudes a Projectes d'Ocupació 2023

- Ajudes a Projectes d'Innovació Social 2023

- Ajudes destinades al Plà de Recuperació del Talent 2023 i/o Implantació de noves empreses que generen ocupació a la ciutat de Castelló.

- Ajudes de suport a l'Economia Social 2023


Informarem quan estiguen obertes noves convocatòries!!!

Informes de viabilitat i innovació

El servei d'emprenedoria de l'Ajuntament de Castelló i el Consorci del Pacte Local per l'Ocupació de Castelló, com a entitat pertanyent al Mapa d'Entitats de l'Ecosistema Emprenedor de la Comunitat Valenciana, està acreditada per a realitzar els informes tècnics sol·licitats com a documentació obligatòria per a la sol·licitud de les ajudes de foment de l'ocupació dirigida a l'emprenedoria de LABORA (Generalitat Valenciana), denominades EAUTOE i EAUTOP.

Per a això, s'haurà de sol·licitar una cita enviant un correu electrònic a emprendimiento@castello.es​​​​​​, en el qual s'haurà d'adjuntar la informació següent:

- Alta censal

- Alta RETA

- Pla d'empresa

Més informació: Edifici CIES, tel. 964 371 445

Localització


 

Centre CIES (Centre d'Innovació, Energia i Sostenibilitat)

Ciutat del Transport

Carrer Lituània, 10, 3a planta

12006 Castelló de la Plana

Telèfon: 964 371 445

emprendimiento@castello.es

>> Mapa de situació del centre CIES

Contacte

  • Gloria Cerezo de Pedro (tècnica d'Emprenedoria)
  • Marga López Tremps (tècnica d'Emprenedoria)
  • Paula Fabregat Alonso (tècnica d'Emprenedoria)

emprendimiento@castello.es

Telèfon: 964 371 445

Notícies

CastellóCREA concedeix set subvencions a empreses d'economia social

21/11/2023

El Pacte Local per l'Ocupació impulsa la contractació de persones desocupades

El Consell Rector del Consorci del Pacte Local per l'Ocupació de Castelló va aprovar per unanimitat la convocatòria per a la concessió de subvencions del programa d'ajudes de suport a l'economia social. Es tracta d'una línia d'ajudes de fins a 110.000 euros destinada a fomentar l'ocupació i la contractació en les entitats d'economia social, com ara cooperatives, empreses d'inserció laboral, mutualitats, fundacions, associacions i centres especials d'ocupació, entre d'altres, situades a la ciutat de Castelló.

A través d'aquesta convocatòria, s'ha subvencionat la contractació laboral de persones desocupades o la incorporació de sòcies treballadores a les empreses d'economia social per un mínim de sis mesos. A més, aquesta línia d'ajuda compta amb el pagament anticipat del 100 %, la qual cosa permet dotar de major liquiditat les empreses beneficiàries.

S'ha concedit el 100 % del pressupost, és a dir, 110.000 euros, dels quals s'han beneficiat un total de set entitats. La quantitat màxima de l'ajuda ha sigut de 18.000 euros per a les contractacions laborals de persones en risc d'exclusió social o amb diversitat funcional, de 16.000 euros si la persona incorporada és una dona en situació de desocupació i 14.000 per a la resta de contractacions de persones desocupades.

Entre les empreses beneficiàries destaca el tercer sector com l'àmbit més beneficiat de l'ajuda d'economia social, així com el suport a cooperatives. Entre les empreses de treball associat destaquen Transversal COOP, que opera dins de l'acció comunitària; Casda-Associació Ciutadana contra la SIDA; Equip Electronics, que ofereix serveis tecnològics dins del camp de la IoT, o Yourcooptrans, que ofereix un model de transport cooperativista.​​​​​​​


​​​​​​​

​​​​​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23/11/2023

Taller Vision Board

El dijous 23 de novembre es va dur a terme a l'edifici CIES (Centre d'Innovació, Emprenedoria i Sostenibilitat) el "Taller de Vision Board: Aprén a focalitzar els teus objectius", impartit per la tècnica d'Emprenedoria del Consorci Pacte Local per l'Ocupació de Castelló de la Plana, Marga López.

Aquesta activitat es troba emmarcada dins de l'eix 2 del II Pla Estratègic d'Ocupació de Castelló de la Plana 2022-2025, el repte del qual és fomentar una economia local competitiva que impulse el talent, el coneixement i la innovació i potencie la cultura emprenedora. Per a això, el Servei d'Emprenedoria de l'Àrea d'Ocupació de CastellóCREA ofereix recursos i eines per a la millora contínua de persones emprenedores.

Durant la sessió, les participants van explorar les seues metes a través de la creació de vision boards, collages visuals que representen les seues aspiracions. Des de metes professionals fins a objectius personals, el taller va proporcionar un espai estimulant perquè les assistents compartiren les seues visions i s'inspiraren mútuament.

"Un taller entretingut, divertit i creatiu amb continguts ideals per al començament, per a crear i fixar un bon objectiu"; "Molt enriquidor i útil", van compartir algunes de les participants.

El taller no sols va servir com un espai per a l'autoreflexió, sinó també com una oportunitat per a establir sinergies significatives entre les participants, construint una xarxa de suport per a perseguir els seus objectius.

Per a obtindre més informació sobre esdeveniments futurs i activitats, visiteu el nostre web.

Networking CAFECREA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Des del Servei d'Emprenedoria de l'Ajuntament de Castelló, s'organitzen mensualment els Networkings CAFECREA dirigits a persones emprenedores amb la finalitat de compartir experiències i explorar oportunitats de col·laboració. En aquesta última trobada vam tindre l'oportunitat de conéixer l'empresa Innovate Green Institute. Pablo Vázquez va destacar el creixement del seu projecte empresarial des de l'artesania fins a la col·laboració amb grans distribuïdors de cosmètica natural.

El propòsit fonamental d'aquestes trobades és fomentar una comunitat sòlida entre les empreses del viver CIES i les persones emprenedores. En destacar les oportunitats de col·laboració i sinergies, busquem enfortir la xarxa empresarial local.

La jornada va culminar amb el Café Crea, on els participants van intercanviar idees i van establir connexions significatives. Aquesta trobada no sols va servir com a espai d'aprenentatge, sinó que també va reforçar l'esperit de comunitat entre les empreses emergents del viver CIES (Centre d'Innovació, Emprenedoria i Sostenibilitat), situat al carrer Lituàniá, núm. 10 de Castelló de la Plana.

Per a participar en futures activitats, podeu visitar el nostre WEB.